אני, אפרת, בת איכרים. גדלתי במשק המשפחתי הרב דורי. בת ונכדה למשפחות חקלאים מדורי דורות, שהגיעו בעליה השנייה לישראל.

מאז הילדות לצדם של הורים, סבים וסבים-רבאים, למדתי את רזי התורה וההתנסות לטיפול במזון הטרי ובחומרי הגלם המיוצרים במשק, והפיכתם למוצרים מגוונים שניתן לשמרם לתקופות ממושכות. תחום החלב ומוצריו, עורר את סקרנותי במיוחד ובו הרחבתי את הניסיון והידע.

אני מדריכה ומלמדת כיצד לייצר מגוון של מוצרי חלב, בשיטות מסורתיות ובאמצעים עדכניים שמותאמים לזמננו.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

הריחות הארומה והטעמים בייצור עצמי מלווים אותי מאז ילדותי ועד היום. ברוח תקופתנו, נכנסו סלוגנים חדשים שמתארים את החוויה כמו:
FARM TO TABLE ;SLOW FOOD, לפיהם חוזרים אל המקורות על מנת להכיר מקרוב ולהבטיח את איכותם וטיבם של מרכיבי המזון, המוגש לשולחן המשפחתי.
אני מציעה לכם להצטרף אלי לחוויה קולינרית חקלאית במשק המשפחתי שלנו, ולייצר לעצמכם את מוצרי החלב, כבר משלב חומר הגלם.

איכות הגבינות שתעשו במו ידכם מתוך אהבה והנאה, תעניק למוצרים השונים טעם, ארומה ומרקם מיוחד שישאיר חשק לעוד ועוד… 

יותר מכך, הידע שתקבלו ממני והליווי בכל שלב ושלב יעניקו לכם יכולת לחזור ולהצליח לייצר בעצמכם שוב ושוב את המוצרים.

1ש

אני אפרת, התחלתי לייצר גבינות ומוצרי חלב שונים בעצמי כבר בגיל התיכון, כאשר העמקתי בעבודת הגמר בביולוגיה 5 יחידות בנושא "ממשק חליבה וייצור גבינות" ובהמשך, בבגרותי כבעלת משפחה. הידע והניסיון הראשוני נשען על מורשת משפחתית שהייתה בבית בו גדלתי. הסקרנות להכיר עוד ועוד ולהבין לעומק את התהליכים הובילה אותי להרחבת תחומי ההתמחות והידע, בלמידה מקצועית בארץ ובחו"ל.

בשנים האחרונות חוויתי הנאה וספוק שבאו עם ההצלחה.
הבנתי לעצמי שאני מיטיבה להעביר את הידע והניסיון לאחרים, בדרכים נכונות אטרקטיביות ומעשיות, כך שיצליחו לייצר לעצמם מוצרי חלב וגבינות.
מאז 2011, אני עוסקת בהדרכה לייצור גבינות ומוצרי חלב, אצלי במשק המשפחתי, במשרד החקלאות בגליל וגם לקבוצות שונות שמתארגנות למטרה זו.

ייצור הגבינות ומוצרי החלב מבוסס על חומר גלם איכותי וטרי, חלב בקר שזה עתה נחלב ברפת המשפחתית.
ברפת הרובוטית שלנו, קיימת הקפדה על רפתנות מקצועית, על הזנה מבוקרת ועל דאגה לרווחתן של הפרות, כל אלו מניבים חלב בעל איכות גבוהה – שמאפשרת להצליח ולייצר מוצרים מעולים.
המקצועיות שלי כרפתנית מבטן ומלידה, שמכירה היטב את כל תחומי הרפתנות ואת עולם ייצור הגבינות, מאפשרת לי לטפל נכון בחלב ממנו אני מייצרת גבינות ומוצרים שונים ולהבטיח את טיבם כבר משלב חומר הגלם.
החוויה של לימוד והתנסות בייצור גבינות ומוצרי חלב אצלנו במשק, משלבת ביקור ברפת הרובוטית – בלווי הסברים על הרפתנות בישראל, על שגרת יומם של הפרות, היונקים והרפתן, על תזונתם של בעלי החיים, על השמירה על בריאותם ועוד.

"הרפת הראשונה" שבמשק עברה מתיחת פנים ושיפוץ בשנת 2017, לאחר עשרות שנים בהם שימשה לגידול בני בקר במשק המשפחתי.
במקום, נשמרו סממנים של המבנה שנבנה 80 שנה קודם לכן, ובד בבד חודשו האלמנטים הנדרשים, כדי להתאים את המקום בטוב טעם לייצור גבינות ולהעביר הדרכות מעשיות לקבוצות.

למה גבינות עם אפרת?

אני, אפרת, גבנית מקצועית, ממורשת משפחתית חקלאית ומהכשרות עדכניות בארץ ובחו"ל.
בעלת ניסיון רב ומגוון בהדרכה, עם יכולת הקניית ידע תאורטי ומעשי באופן פשוט ומרתק, המביא לתוצאות.  
מחברת בין העבר להווה, בין המסורת והידע המשפחתיים מדורות לטכניקות עכשוויות.
מייצרת חיבור רב תחומי ומדגישה את הזיקה לקולינריה חקלאית תוך הקפדה על בטחון תזונתי וחשיפה לרזי אומנות הגיבון.

מזמינה אתכם...

לקחת חלק בעולם החלב – להכיר ולהתנסות…
מזמינה אתכם לפעילות חווייתית בלתי נשכחת באווירה חקלאית עם ניחוחות של כפר.
מזמינה אתכם ליצור קשר ולקבל הצעה ל: סדנאות מעשיות; לקורסים מקצועיים לייצור גבינות; לסיור ברפת…

צור קשר

אפרת גבאי, משק 39, מושב נהלל, 1060000

054-2443482 

gvinotimefrat@gmail.com